Acasa

Inapoi

Varicele

Varicele apar ca urmare a dilataţiei venoase permanente la nivelul reţelei venoase superficiale sau profunde, cu localizare în diferite zone ale organismului. La nivelul membrelor inferioare varicele se formează din cauze genetice sau hormonale; sunt frecvent întâlnite în timpul sarcinii la femei sau la persoane care prin specificul meseriei, stau mult timp în picioare, deasemenea la obezi şi la cei care au insuficienţă cardiacă. Venele au valvule care permit circulaţia sângelui venos numai într-o singură direcţie.

Dacă aceste valvule se deteriorează, sângele are posibilitatea să curgă şi în sens invers. Din această cauză gambele devin umflate, greoaie, apare senzaţia de mâncărime.
 Vitamina C şi E au efect vasoprotector.

Pentru profilaxia şi tratamentul varicelor se impune consumul capsulelor de EVENING PRIMROSE – 3x1 capsule/zi –pentru conţinutul lor de vitamina E şi ulei de luminiţa nopţii.


Capsulele CELULIT STOP, care au fost concepute pentru a trata celulita, administrate de trei ori pe zi câte o capsulă, au efect bun şi în această afecţiune. Acestea conţin extract uscat de Centella asiatica şi seminţe de castan. Produsul este venotonic, vasoprotector, antivarice, reduce edemul de la nivelul gleznelor şi are efect antiinflamator.
 Gelul relaxant pentru picioare PEDIRELAX, este antiedemic, cicatrizant, venotonic, relaxant şi antiinflamator. Se masează pe zona afectată.
Pentru a reduce efectele nedorite ale acestei afecţiuni, se va evita purtarea de ciorapi sau şosete strâmte care strangulează membrul, statul în picioare sau pe scaun timp îndelungat, se va apela la exerciţii uşoare zilnice (mersul pe jos, înotul, mersul cu bicicleta). Pe cât posibil, piciorul se va ţine la orizontală.